Zorgverlening

De Turnsupport kussenset bestaat uit 4 positioneringskussens en een comfortabel, ondersteunend kussen. De kussens geven veel comfort aan kwetsbare zorgvragers en verlichten hun zorgverlening. De kussenset is een ideale aanvulling op het TurnAid wentelsysteem. Door de kussens kan de zorgvrager goed worden gepositioneerd en ondersteund in verschillende posities en tijdens wisselliggingen. De kussens voorkomen dat de zorgvrager in een onprettige houding terecht komt. Zelfs voor een kort moment.

De Turnsupport kussenset verlicht de inspanning van zorgverleners. Naarmate zorgvragers verminderen in fysieke kracht, geven zorgverleners meer begeleiding tijdens een wisselligging: het verleggen van een been, het ondersteunen van het hoofd, etc. De kussens nemen deze inspanning weg. Ze maken het zelfs mogelijk om zonder fysiek contact de wisselligging uit te voeren. En het modelleren van de kussens kost minimale inspanning. Strijk hiervoor met de hand tussen het kussen en het lichaam van de zorgvrager.

Afmeting: 95 cm breed, 70 cm hoog

Kwaliteit en Comfort

De positioneringskussens beschikken over een speciaal filter. Deze laat in overdruk lucht door. Het filter sluit als de overdruk eruit is. De inhoud van de positioneringskussens bestaat uit een samenstelling van speciaal gevormde korrels: 1mm “parels”. Het PU gecoate doek is 4way stretch. De kussens sluiten perfect aan op het lichaam. Dat verlicht de druk, zorgt voor ontspanning en biedt continue verlichting, zelfs voor een gevoelige huid of aan een wond.

De Turnsupport kussens zijn van hoge kwaliteit en zeer comfortabel. Vanwege de combinatie van het filter, doek en de parels zal de inhoud zich niet voegen en daardoor nooit hard worden. Daardoor zijn de kussens altijd comfortabel en druk verlichtend. De kussens werken preventief tegen decubitus, spierspanning en contractuurvorming. In tegenstelling tot kussens van schuim of standaard korrelvulling, die niet in dezelfde mate de anatomie van het lichaam kunnen volgen.

Afmeting: 70 cm breed, 30 cm hoog

Afmeting: 35 cm breed, 25 cm hoog

Afmeting: 35 cm breed, 205 cm hoog

Reiniging

De kussens zijn eenvoudig te reinigen. De naden zijn gelast, wat de kussens water- en bacteriebestendig. Dit maakt de kussenset geschikt voor zorgvragers met incontinentie. De hoezen kunnen tot 60 °C gewassen worden in een wasmachine. De kussens zelf zijn te desinfecteren.

Unieke kenmerken

  • Standaard geleverd met fluweelzachte hoezen. Wasbaar op 60 graden.
  • Volledig vocht- en bacteriën bestendig door de volledig gelaste naden. Geschikt bij incontinentie.
  • Vochtafstotend en luchtdoorlatend door een ademend filter.
  • Te reinigen met 1000 PPM Chlorine oplossing, 90% Alcohol en Terralin®.
  • Voldoen aan EPUAP normen.
  • Volgens richtlijnen van de WIP.

Filter

EPS vulling

Andere hulpmiddelen