ProTurn Wentellaken

Het ProTurn wentellaken is gemaakt van 100% hoogwaardig katoen. Zowel de weving als de hoge kwaliteit van dit katoen zorgen voor minder glijweerstand. Hierdoor is wentelen eenvoudiger en is er minder kans op wrijvingsplekken.

Door het fijnere katoen voelt het tijdens het liggen minder warm aan dan andere wentellakens. Tot slot kan het wentellaken maar liefst gewassen worden tot 80° C.

De uiteinden van het wentellaken zijn met een klittenbandstrip bevestigd aan de motorrollen van het wentelsysteem. Daardoor is het eenvoudig de lakens te vervangen. Wanneer nodig kan, met enige oefening, het wentellaken vervangen worden terwijl de zorgvrager nog op het verpleegbed ligt.

Het ProTurn wentellaken is bruikbaar voor alle type wentelsystemen met een klittenbandstrip op de rollen.

Het wentellaken is beschikbaar in twee maten. Hierdoor is het ProTurn wentelsysteem bruikbaar voor standaard en brede verpleegbedden.

  • 3,50 x 1,85 mtr
  • 4,00 x 1,85 mtr

In het midden van het laken is een groen stiksellijn aangebracht. Hierdoor is goed te zien of het laken recht op de rollen is aanbracht. Tevens helpt deze groene lijn om te beoordelen of het laken evenredig over de rollen is verdeeld. Breng hiervoor spanning op de rollen aan verschuif het laken totdat de groene lijn in het midden van het matras zit.

ProTurn_Wentellaken

ProTurn Glijlaken

Het ProTurn glijlaken waarborgt wisselliggingen zonder nagenoeg wrijving, doordat het wentellaken soepel over het matrijs glijdt. Dit voorkomt wrijvingsplekken bij de zorgvrager. De glijlakens zijn gemaakt van nylon. Het glijlaken kan worden gewassen in de wasmachine tot 95° C.
Het glijlaken is in zes maten beschikbaar:

  • 0,95 x 2,05 meter
  • 0,95 x 2,25 meter
  • 1,05 x 2,05 meter
  • 1,05 x 2,25 meter
  • 1,25 x 2,05 meter
  • 1,25 x 2,25 meter

Het glijlaken wordt op iedere hoek van het matras en op vier andere plaatsen stevig bevestigd, door lussen met klittenband. Deze lussen worden vastgemaakt aan het inlegraam van de bedbodem (niet aan het buitenframe). De lussen zijn lang genoeg zodat ze om een dik matras te passen. Door de juiste maat te gebruiken en het klittenband juist te verstellen, zal het glijlaken precies passen en niet schuiven of scheuren.

Andere hulpmiddelen