Jeroen Bol

Mijn naam is Jeroen Bol en ik kom uit Yerseke. Op dit moment ben ik 21 jaar. Ik woon samen met 6 andere jongeren in een VIC-unit aan de rand van Middelburg/ Veere. Dit is een locatie van stichting Arduin.

Ik ben een vrolijke en actieve jongeman die graag in beweging is. Stil zitten vind ik moeilijk. Het liefst loop ik de hele dag in en rond mijn huis of buiten in het bos of op het strand. Ik ben gek op zwemmen in de zee en het zwembad. Fietsen doe ik ook graag. Op mijn duo-fiets fiets ik dan ook graag naar de bakker of markt voor verse vis.

Ik heb een zeldzame vorm van epilepsie. Rond mijn 9de jaar kwamen er toevallen. Deze werden steeds heftiger, waardoor ik mij steeds meer bezeerde tijdens mijn toevallen. Zo erg dat ik rond mijn 14e een valhelm ging dragen. In de loop der jaren heb ik meerdere helmen gehad. Steeds moesten ze steviger uitgevoerd en hersteld worden omdat ik door de harde vallen mezelf verwonde en de valhelm me niet meer voldoende beschermde. Ik moet regelmatig naar het ziekenhuis omdat mijn gebit kapot was of gezicht open haalde wat dan gehecht moest worden of zelfs geopereerd.

Ik draag naast mijn helm ook een beschermingsvest. Net zo een vest die ook motorrijders wel eens dragen. Zo is mijn rug ook enigszins beschermd en heb ik op deze manier minder kans op verwondingen.

Naast de epilepsie heb ik een verstandelijke beperking en autisme. Ik kan niet praten, maar ik begrijp wel veel van wat er tegen mij wordt gezegd. Het is fijn wanneer mensen mij begrijpen en ik duidelijk kan maken wat ik wil of waar ik last van heb.

Vanwege de epilepsie heb ik altijd iemand bij mij in de buurt. Het kan gebeuren dat ik zonder signalen een toeval krijg en dan omval en mezelf lelijk bezeer. Wanneer ik binnenshuis ben, kunnen andere mensen niet altijd voorkomen dat ik val. Daarom krijg ik nu een nieuwe valhelm van Ato Form die er voor gaat zorgen dat mijn gezicht altijd beschermd is. De valhelm ga ik ook dragen als ik thuis ben en ik dan kan gewoon rond lopen als ik dat wil.

Mijn vorige helm kan ik nog gebruiken als ik weg ga. Want dan is er sowieso altijd iemand naast mij die mijn hand vasthoud. Mijn nieuwe helm ziet er wel heel stoer uit….. andere mensen kunnen hier wel van schrikken. Mijn vader, moeder en zus zijn heel blij dat ik nu minder verwondingen zal krijgen en ik natuurlijk ook. Knuffelen wordt wel wat lastiger maar als mijn familie er is zet ik mijn valhelm gewoon lekker af.

Jeroen
Jeroen met Hoofdbescherming
Proefpassing
Starlight Protect Plus met gesloten top, oorbescherming en Xtra gezichtsbescherming

Opmerking ATO FORM:

Voor Jeroen is de Starlight Protect met Xtra gezichts-bescherming en gesloten bovenkant als basis genomen. Hier zijn diverse aanpassingen aan gedaan om tegemoet te komen aan de specifieke wensen. Via twee tussenpassingen is het uiteindelijke resultaat tot stand gekomen, met dank aan de deskundige mening van de heer Ivan Mijnders van Gardeslen Orthopaedie. Meer informatie over onze Starlight valhelmen vindt u op www.ato-form.nl/pdf/starlight-valhelmen.pdf

Zie ook de film van Jeroen Bol.

Jeroen met Hoofdbescherming