Het Freedom Basic transferbed helpt de gebruiker met opstaan. Het draaien van het transferbed van lig naar zit en andersom maakt het in en uit bed gaan veilig en comfortabel. Dit bevordert de zelfstandigheid van de gebruiker. Dit transferbed is een goede oplossing voor verplegingsbehoeften in zowel een thuissituatie als in de zorg!

Om verpleging aangenamer te maken is dit transferbed elektrisch in hoogte verstelbaar. De minimale hoogte van het ligvlak is 48 cm en is te verstellen tot een hoogte van 88 cm! Er is gekozen voor een huiselijke houten ombouw. Standaard wordt het transferbed geleverd met een SG 40 koudschuim matras. Optioneel kan gekozen worden voor een traagschuim matras: 1/3 Visco en 2/3 koudschuim.

Het Freedom bed is onder andere zeer geschikt voor personen met reuma, Parkinson, ALS en MS of personen die last hebben van algemene ouderdomsverschijnselen.

Transferbed Freedom Basic

Vergoeding

Het Freedom bed kan via de zorgverzekeraar worden vergoed. Eventuele vergoeding valt onder de volgende indicatie: Als het gebruik strekt tot het behoud van de zelfredzaamheid en met de verschaffing opname in een instelling wordt voorkomen, dan wel indien er sprake is van een indicatie voor verpleging.

Belangrijke kenmerken:

  • Het ligvlak is draaibaar aan beide kanten van het bed
  • Het ligvlak ist 200 x 90 cm
  • De hoogte is elektrisch verstelbaar van 37 tot 77 cm
  • De rugleuning is elektrisch verstelbaar tot 70°
  • Standaard SG 40 koudschuim matras (extra optie: traagschuim matras)
  • Maximaal gebruikersgewicht 100 kg
easy handling
Freedom transferbed met sta op functie

Andere hulpmiddelen